dekorbild


Monica Broman

Terapihunden tränas att samspela med många olika människor i mycket skiftande miljöer
Foto:Privat


Jag heter Monica Broman och arbetar med Önska, diplomerad terapihund. Vi bor i Västra Götaland och är huvudsakligen verksamma i sjuhäradsområdet.

Jag började arbeta 2010 som terapihundförare med min första utbildade hund Locka. Som tyvärr, dog hastigt ifrån oss, 2016. Sedan 2011 har vi haft kontinuerliga terapihunduppdrag inom främst barn och ungdomshabilitering och äldreomsorgen. Dessförinnan har jag arbetat drygt tjugo år inom socialtjänsten främst med barn, ungdomar och deras familjer och är sedan 1990 utbildad socionom. Jag har även arbetat inom skola, barnomsorg, äldreomsorg, psykiatri, missbruk, kriminalvård och med barn med olika funktionsnedsättningar.

Jag har 35 års erfarenhet av hund, då jag levt, tränat, tävlat och lärt ut om hund. Idag har jag även en utbildning för blivande kollegor, se under utbildning. Jag har skrivit boken Nytta och nöje med hunden - din blivande terapihund, samt är medförfattare till en bok om Hundassisterad terapi, i samarbete med Bräcke Diakoni. Samt har en vilande kennel som du kan läsa mer om här: Glädjeyrans kennel.

Genom socialtjänsten har jag sett behoven av och möjligheterna med hundar i arbetet. Tillsammans med Önska arbetar jag idag med hundassisterad terapi för människor i alla åldrar i varierande sammanhang.

dekorbild

Medlem av
Skandinaviska Vård- och Terapihundsföreningen

Webdesign Nils Axelsson